Handige tips over gevelvoegen

Bookmark and Share Tips om kleurverschillen in het voegwerk van een gevel te voorkomen, het kwalitatief beste resultaat te behalen en duurzaamheid te verhogen en zo een optimaal resultaat te behalen.

Vervang alles in 1 keer
Het wordt aangeraden om de voegen van een hele muur te vervangen in plaats van alleen een gedeelte van een muur om zo kleurverschillen tussen de oude en de nieuwe voegen te voorkomen.

Vervang alles op 1 dag

De weersomstandigheden spelen een grote rol als het om kleurverschillen in de voegen gaat. Om dit te voorkomen wordt het mooiste resultaat behaald als de gevels in een dag worden gevoegd. De haalbaarheid hiervan hangt samen met het aantal m2 dat gevoegd moet worden en het voegtype.

Voeg niet bij slecht weer

Het is niet verstanding de gevel te voegen bij regen en/of vorst. Dit zijn de grootste boosdoeners en plegen een flinke aanslag op de muur. De voeg vriest kapot of spoelt weg. Op die manier wordt niet het optimale resultaat en kwaliteit behaald.

Laat de gevel eerst reinigen en dan impregneren

Gevel ook laten impregneren? Het is verstandig om de gevel dan ook te laten reinigen. Dit kan door middels van zandstralen, chemisch reinigen of de hogedrukspuit. Een gevel ziet er weer op zijn best uit als hij schoon, gevoegd en geïmpregneerd is.